Najnowszy wpis

26 sierpnia 2024

Domowa granola

Przygotowanie domowej granoli, która jest świetnym dodatkiem do jogurtów lub smoothie, okazuje się być banalnie proste. Wypróbuj ten przepis i zobacz, jak Ci smakuje!

Składniki:

  • 1 szklanka migdałów

  • ½ szklanki orzechów laskowych

  • ½ szklanki nasion dyni

  • ½ szklanki orzechów nerkowca

  • ½ szklanki płatków kokosowych

  • 1 szklanka orzechów włoskich

  • ½ szklanki orzechów brazylijskich

  • ½ szklanki nasion słonecznika

  • ½ szklanki miodu

  • ½ szklanki oleju kokosowego

  • garść rodzynek, żurawiny, daktyli

Jak przygotować domową granolę?

Wykonanie:

  1. Orzechy i migdały pulsacyjnie, delikatnie zblendować. Chodzi o to, aby zmiksować je na mniejsze kawałki, ale nie na mączkę.
  2. Dodać miód, wlać olej kokosowy i dobrze wymieszać.
  3. Wyłożyć mieszankę na papier do pieczenia i wstawić na 20-30 minut do piekarnika rozgrzanego do 120 C, mieszając w trakcie 3-4 razy. Rewelacja!

Obserwuj mnie na instagramie

@dietasobremesa

Małgorzata Marciniak

m.marciniak@dietasobremesa.pl